6.10.2020 12:11
PPJ Laru 2011

Futisharrastuksen maksut

Muut kieliversiot tästä tiedotteesta:
[English: https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fi&tl=en&u=https%3A%2F%2Fppj.myclub.fi%2Fflow%2Fnotifications%2F107703]
[Español: https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fi&tl=es&u=https%3A%2F%2Fppj.myclub.fi%2Fflow%2Fnotifications%2F107703]
[Svenska: https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fi&tl=sv&u=https%3A%2F%2Fppj.myclub.fi%2Fflow%2Fnotifications%2F107703]

Maailman suosituin urheilulaji ei ole liikuntaharrastusten kalleimmasta päästä. Toisinaan lasten huoltajia kuitenkin askarruttaa saamansa lasku, joita kertyy eri tahoilta. Koitan tällä tiedotteella selvittää, että millaisia maksuja harrastuksesta kertyy ja mihin pelaaja sitoutuu liittyessään mukaan.

1. Maksut joukkueelle

Joukkue laskuttaa pelaajiltaan toimintamaksun yleensä neljä kertaa vuodessa, jolloin yksi lasku kattaa kolmen kuukauden jakson. PPJ:ssä joukkueet ovat taloudellisesti varsin itsenäisiä. Me päätämme itse vanhempainkokouksessa oman joukkueen toiminnan laajuudesta ja rahoittamisesta. Kenttävuokrat, valmennuksen palkat ja tavanomaisten turnausten osallistumismaksut jaetaan pelaajien määrällä, josta muodostuu yhden pelaajan toimintamaksu. Tässä on iso ero verrattuna moniin muihin suuriin urheiluseuroihin, joissa seura päättää kuukausimaksun tai kausimaksun määrän, ja tästä seuraa kaksi tärkeää asiaa, jotka jokaisen on hyvä ymmärtää:

 • Kun yksittäinen pelaaja haluaa jostain syystä hyvitystä omista maksuistaan, se tarkoittaa aina, että muilta saman joukkueen pelaajilta tulisi kerätä vastaavasti enemmän rahaa.
 • Jokainen pelaaja on tasavertaisessa vastuussa joukkueen toiminnan kuluista. Joskus kuluja voi kertyä enemmän, kuin on ennakkoon arvioitu ja joskus vähemmän. Sen vuoksi saatamme joutua keräämään lisää rahaa pelaajilta jälkeenpäin, tai palauttamaan liikaa kerättyä rahaa. Keskimäärin tällä mallilla harrastuksen kulut kuitenkin pysyvät mahdollisimman pienenä.

Viime aikoina toimintamaksuja on laskutettu pelaajilta seuraavasti:
Talvikausi 1.1.2020 - 31.3.2020: 145 eur
Kesäkausi 1.4.2020 - 31.8.2020: 100 eur
Syyskausi 1.9.2020 - 31.12.2020: 180 eur
Talvikausi 1.1.2021 - 31.3.2021 135 eur
Kevätkausi 1.4.2021 - 30.6.2021 115 eur
Kesäkausi 1.7.2021 - 30.9.2021 100 eur
Syyskausi 1.10.2021 - 31.12.2021 145 eur
Talvikausi 1.1.2022 - 31.3.2022 170 eur
Kevätkausi 1.4.2022 - 31.6.2022 210 eur
Kesäkausi 1.7.-30.9.2022 190 eur
Syyskausi 1.-15.10.2022 29 eur
Syyskausi 16.10.2022 --31.12.2022 222,50 eur
Talvikausi 1.1.-31.3.2023 219 eur

Joulukuussa 2022 joukkueenjohtaja päätti, että talvikaudella 2022-2023 joukkueen mukana saa harjoitella kerran viikossa tyttöjen joukkueesta kolme pelaajaa puolikkaan toimintamaksun hinnalla.

Lisäksi meillä on joitakin maksuja, jotka laskutetaan vain tietyn tapahtuman osallistujilta. Esimerkiksi kesän kaksipäiväinen leiri Eerikkilän urheiluopistolla, sekä suurin (ja kallein) turnaus Helsinki Cup heinäkuussa laskutetaan erikseen omakustannushinnalla.

Velvollisuus maksujen maksamiseen muodostuu, kun pelaaja ilmoittautuu mukaan toimintaan. Sen vuoksi tämä sivu on julkinen tiedote ja syytä lukea jo ennen joukkueeseen liittymistä. Uusi, vastikään PPJ:hin liittynyt lapsi voi kokeilla joukkueen toimintaa kahden viikon ajan. Sen jälkeen erääntyy joukkueen toimintamaksu maksettavaksi. Jos pelaaja ilmoittaa joukkueenjohtajalle, että ei halua jatkaa joukkueessa kahden viikon kokeilun jälkeen, rahastonhoitaja hyvittää laskun, eli sitä ei tarvitse maksaa.

Jos lapsi liittyy joukkueeseen kuluvan toimintakauden puolivälin jälkeen, laskemme jäljellä olevan osan joukkueen toimintamaksusta. Pääsääntöisesti emme voi hyvittää poissaoloja treeneistä, tai räätälöidä laskutuksen perusteena olevaa kautta alkamaan yksittäisen pelaajan kohdalla myöhemmin tai päättymään aikaisemmin. Tämä tekisi joukkueen menojen ja tulojen budjetoinnista sangen epävarmaa, olisi omiaan nostamaan hintoja ja lisäämään vapaaehtoistyötä (myös me vapaaehtoiset toimihenkilöt maksamme lapsemme pelaamisesta saman verran kuin muut). Myös peliryhmien jaon kannalta olisi suotavaa, että pelaaja on mukana kokonaisen kauden ajan, mutta mukaan joukkueeseen toki voi liittyä silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

Jos pelaaja on pidempään pois toiminnasta, voimme merkitä hänet "tauolle". Silloin oikeus osallistua tapahtumiin ja maksuvelvoite päättyy kuluvan kauden loppuun. Jos pelaaja lopettaa harrastuksen pysyvästi, periaate on sama, eli toimintamaksu tulee maksaa kuluvan kauden loppuun saakka. Tauolle jäämisestä ja lopettamisesta tulee ilmoittaa joukkueenjohtajalle, koska muuten varaamme paikkaa ja maksuvelvoite jatkuu. Myös lopettamisen yhteydessä mielellään pitäisimme pelaajan tiedot noin vuoden ajan jäsenrekisterissä, jolloin mukaan on helppo palata, jos mieli muuttuu. Lopettamisesta/tauolle jäämisestä tulee ilmoittaa minimissään 1 kk ennen seuraavan laskutuskauden alkua, jottei seuraavaa jaksoa enää laskuteta (eli jos pelaaja haluaa lopettaa esim helmikuussa eikä näin ollen halua maksaa enää huhti-kesäkuun toimintamaksua, tästä tulisi ilmoittaa viimeistään helmikuun loppuun mennessä).

Poikkeuksen muodostaa pelaajan loukkaantuminen tai sairastuminen kesken kauden, jolloin voimme joukkueen seuraavassa laskussa hyvittää yli kuukauden mittaisen poissaolon. Poissaolon perusteena tulee tällöin olla terveydenhuollon ammattilaisen tekemä diagnoosi harjoittelun estävästä syystä, mutta emme kysy lääkärintodistuksia. Alle kuukauden poissaoloja emme siis hyvitä lainkaan, ja yli kuukaudenkin poissaolot katsotaan tapauskohtaisesti.

Jos jokin meistä riippumaton syy estää meitä toteuttamasta harjoituksia tai muuta toimintaamme suunnitelman mukaisesti, pyrimme nopeasti etsimään vaihtoehtoisia toimintatapoja ja sopeuttamaan joukkueen kuluja. Keväällä 2020 siirryimme etävalmennukseen ja vähensimme yhteistuumin valmentajille maksettavaa palkkaa poikkeustilan ajan.

Joukkue lähettää kaikki laskunsa myClubin kautta. Laskun voi maksaa esimerkiksi kopioimalla virtuaalisen viivakoodin (numerosarja) omaan verkkopankkiinsa. Meillä on sellainen sopimus Visma Financial Solutions Oy:n kanssa, että he valvovat saataviamme ja lähettävät tarvittaessa muistutuksen paperikirjeenä kotiin. Muistutus on maksullinen. Toivomme, että laskut maksetaan ajallaan, koska joukkueella ei pääsääntöisesti ole ylimääräisiä kassavaroja, mutta ymmärrämme, että aina se ei ole mahdollista. Maksuaikaa saa pyytämällä, jos kassatilanne sen mahdollistaa. PPJ Tukirahasto auttaa tarvittaessa perheitä. Jos pelaaja maksaa laskun kahteen kertaan tai maksaa suuremman summan kuin mitä laskuun on merkitty, Visma Financial Solutions ottaa kirjeitse yhteyttä liikasuorituksen palauttamiseksi ja yleensä perii siitä oman kulunsa.

2. Maksut emoseuralle (PPJ ry)

Jokainen joukkueen toiminnassa mukana oleva pelaaja liittyy PPJ ry:n jäseneksi. Jäsenmaksu vuonna 2022 on 150 euroa. Vuotuisesta jäsenmaksusta saa 50% alennuksen, jos liittyy seuraan 1. lokakuuta jälkeen. Seuraavan vuoden jäsenmaksu laskutetaan vanhoilta jäseniltä joulukuussa.

Uusi, vastikään PPJ:hin liittynyt lapsi voi kokeilla toimintaa ennen jäsenmaksun erääntymstä kahden viikon ajan.

Lisäksi yhdistyksen kokous on viime vuosina päättänyt, että kukin pelaaja maksaa yhden kerran pelaajauransa aikana 100 euron olosuhdemaksun, jolla seura kustantaa investointeja omiin halleihinsa ja kenttiinsä. Tämä on herättänyt jonkin verran ihmetystä. Taustalla on oman asuinalueemme hallitilanne. Kaupungilla ei ole tarjota lapsille talviharjoittelupaikkoja, joten olemme joutuneet rakentamaan oman, monta miljoonaa euroa maksavan kuplahallin. PPJ:llä on eteläisen Helsingin ainut tekonurmihalli. Seura vuokraa pelaajilleen Erkkeri-hallia Lauttasaaressa ja Väinämöisen kenttää Töölössä. Lisäksi PPJ pyrkii rakennuttamaan Lauttasaareen pienen kuplahallin talvikäyttöä varten. Olosuhdemaksua ei tarvitse maksaa uudestaan, jos jättää harrastuksen välillä tauolle, sallii tietojensa säilyttämisen jäsenrekisterissä ja palaa sitten takaisin. Seura laskuttaa olosuhdemaksun yleensä keväällä niiltä pelaajilta, jotka eivät ole sitä koskaan vielä maksaneet. Nämä laskut saat myClubin kautta. Lisätietoja:
https://ppj.fi/infoa-pelaajille/olosuhdemaksu/

Pelaaja voi osallistua seuran järjestämään lisätoimintaan, kuten maksuttomiin aamutreeneihin tai maksullisin tehotreeneihin heti koulupäivän jälkeen, taitokouluun tai loma-ajan futiskouluun. Seura laskuttaa nämä tapahtumat suoraan osallistujilta. Lisätoiminnan seura laskuttaa niinikään myClubin kautta, joten pelaajan kaikki PPJ-laskut pitäisi näkyä kätevästi yhdessä paikassa.

3. Maksut Palloliitolle

Jokaisen futispelaajan tulee hankkia itselleen ikänsä mukainen Palloliiton pelipassi ja vakuutusturva. Niiden hinnat vuonna 2021 ovat olleet 25 ja 4 euroa kalenterivuodelta. Joukkue ohjeistaa hankinnan aina vuoden päätteeksi. Vakuutuksen (4 eur vuodessa) voi jättää ostamatta, jos oma vakuutus kattaa harjoittelu- ja kilpailutoiminnan.

Kun pelaaja on uusimassa pelipassiaan, pelaajan kannattaa käyttää omaa vanhaa PalloID-numeroaan, eikä luoda aivan uutta pelipassia.

4. Muut kulut

Jokainen hankkii omat vaatteensa ja varusteensa. Näistä olen kirjoittanut erillisen tiedotteen myClubiin.

Muutamia yleisiä kysymyksiä:

 1. Sain PPJ:ltä maksumuistutuksen. Mitä se koskee?
  Vastaus: Katsoisitko myClub-sovelluksesta, että onko sinulla erääntyneitä laskuja. Jos muistutus on mielestäsi aiheeton, ota yhteyttä joukkueen rahastonhoitajaan osoitteella ppjlaru2011@gmail.com.
 2. En käynyt harjoituksissa. Onko toimintamaksu pakko maksaa?
  Vastaus: Valitettavasti kyllä on. Joukkue on etukäteen varannut sinua ja muita varten valmennuksen, kentät ja muita resursseja, jotka meidän täytyy maksaa. Kulut jaetaan tasan jäsenten kesken.
 3. En saanut laskua, missä vika?
  Vastaus: Lähetämme laskut siihen osoitteeseen tai niihin osoitteisiin, jotka pelaaja on ilmoittanut. Tämänhetkinen tieto osoitteestasi löytyy aina myClubista (https://ppj.myclub.fi) sekä pelaajan myClub-sovelluksesta puhelimessa.
 4. Miksi toimintamaksu vaihtelee vuoden mittaan?
  Vastaus: Eri seuroissa ja eri joukkueissa on tähän asiaan erilaisia käytäntöjä. Me olemme pyrkineet siihen, että kauden kulut jaetaan joukkueen pelaajien kesken ja pidetään mm. vapaaehtoistyön avulla maltillisena. Koska kesäkaudella kentät ovat halvempia, myös toimintamaksu on silloin pienempi kuin talvella. Vastaavasti jos joukkueen pelaajien eli maksajien määrä muuttuu vuoden mittaan, sekin vaikuttaa toimintamaksuun. Jokainen voi miettiä ja mielellään antaa palautettakin, että millainen tapa on hyvä. Päätämme joukkueen toimintasuunnitelmasta ja budjetista vanhempainkokouksessa kerran vuodessa.
 5. Miksi ei ole sisaralennusta?
  Vastaus: Seuralla tai meidän joukkueellamme ei tosiaan ole käytössä sisaralennusta. Jos joukkue tai seura päättäisi myöntää sisarlennuksen, niin muiden pelaajien toimintamaksua (tai jäsenmaksua) jouduttaisiin vastaavasti korottamaan. Päätöksen joukkueen osalta tekisi vanhempainkokous ja jäsenmaksun osalta yhdistyksen syyskokous.
 6. Mitä tarkoittaa jääminen tauolle?
  Futisharrastuksen voi jättää välillä tauolle, kuten minkä tahansa harrastuksen. Tauon aikana harrastuksesta ei aiheudu maksuja, ei siis tule laskuja joukkueelta eikä seuralta, mutta pelaaja voi edelleen seurata joukkueen tiedotusta myClubissa ja olla sillä tavalla mukana porukassa. Ellei muuta sovita, pidämme pelaajan tiedot tallessa ja hänen omiin pelivaatteisiinsa painettua pelinumeroa jonkin aikaa varattuna siltä varalta, että pelaaja tulisi takaisin. Jos tauko kestää pidemmän aikaa, pelaajan tiedot poistetaan jäsenrekisteristämme.